Eveniment

Afacerile procesatorului Carniprod Tulcea sunt lovite de virusul pestei porcine africane. „Ni s-a interzis să mai vindem carne din ferma proprie, vom aduce de la alte ferme sau din import.”

Nicolae Ciuleac, administrator şi acţionar majoritar al Carniprod

Nicolae Ciuleac, administrator şi acţionar majoritar al Carniprod

Autor: Mirabela Tiron

03.07.2018, 00:05 6149

Carniprod Tulcea, unul dintre cei mai mari procesatori de carne de pe plan local, controlat de antreprenorul Nicolae Ciuleac, cu afaceri de 80 mil. lei în 2017, a stopat vânzarea de carne de porc din ferma proprie, din cauza restricţiilor im­puse de autorităţi, pe fondul depistării viru­sului pestei porcine africane. În tot judeţul Tulcea este alertă din cauza virusului de pestă porcină africană, care provoacă mor­talitate în rândul porcinelor, virusul neafectând însă oamenii. 

„Ni s-a interzis să mai vindem carne din ferma proprie. Avem 48.000 de porci. Vom începe să aducem carne de la alte ferme sau din import. Am avut ghinionul cu pesta porcină, nu vreau să vorbesc despre pierderi”, a declarat pentru ZF Nicolae Ciuleac, administrator şi acţionar majoritar al Carniprod. Porcii din ferma companiei urmează să fie sacrificaţi. Carniprod deţine o unitate de procesare a cărnii în Tulcea, propriul complex de creştere a porcilor cu o capacitate totală de 70.000 de capete anual, dar şi o reţea de magazine formată din 30 de unităţi în oraşe precum Tulcea, Bucureşti, Constanţa sau Galaţi, conform datelor de pe site-ul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO