Eveniment

Agenţia de rating S&P anunţă recesiune globală

Agenţia de rating S&P anunţă recesiune globală

Autor: Alex Ciutacu

17.03.2020, 15:26 4689

Agenţia de rating S&P Global prezice o recesiune la nivel global anul acesta „întrucât pandemia de coronavirus escaladează, iar creşterea devine din ce în ce mai redusă în faţa volatilităţii creditului şi a presiunii la nivelul creditului”, potrivit FT.

Agenţia avertizează cu privire la riscul de insolvenţă pentru corporaţiile din sectoarele nonfinanciare, care va creşte la peste 10% în SUA şi chiar mai mult în Europa, în următoarele 12 luni.

Per total, S&P se aşteaptă ca economia globală să crească cu 1-1,5%, cu indicaţii că sunt şanse mari ca această predicţie să scadă.

„Datele iniţiale din China arată că economia a fost lovită mult peste aşteptări, deşi o tentativă de stabilizare a început deja. Europa şi SUA se îndreaptă deja spre aceeaşi cale, întrucât restricţiile de mobilitate pun presiune pe cererea deja în scădere, ceea ce va coontribui la scăderea activităţii economice în T2, înainte ca revenirea să înceapă mai târziu de-a lungul anului”, a spus Paul Gruenwald, economistul-şef al S&P.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO