Eveniment

Agenţia de turism Vola.ro: Mai bine de 300 de ucraineni au plecat către Polonia cu autocarul, sunt multe cereri din partea lor, dar mulţi nu au paşapoarte

Agenţia de turism are prezenţă şi în Ucraina, unde sunt circa 30 de angajaţi, însă mulţi dintre aceştia nu au dorit relocarea în România şi au hotărât să rămână în Ucraina.

Agenţia de turism Vola.ro: Mai bine de 300 de ucraineni...

Autor: Miruna Diaconu

04.03.2022, 16:36 44

Vola.ro, alături de alte agenţii de turism, precum Hello Holidays şi Christian Tour, au organizat o serie de transporturi din România către alte ţări europene pentru a le oferi transport persoanelor care au fugit din calea războiului şI vor să ajungă la rudele lor din Europa. Astfel, prin intermediul curselor organizate în această perioadă, circa 300 de ucraineni au plecat către Polonia cu autocarul.

„Cei mai mulţi dintre cei care ne-au contactat au ca destinaţie finală Polonia, iar ceilalţi îşi doresc să ajungă în Spania, Franţa sau Germania. Pentru ei avem mai multe feluri de ajutor, le putem oferi biletele de avion, fie gratis, fie le oferim discounturi. Avem cererile acestea pe care încercăm să le soluţionăm, nu toată lumea vrea bilet gratis şi ne ajută acest lucru”, spun reprezentanţii agenţiei de turism.

Agenţiile de turism Hello Holidays şi Christian Tour, prin diviziile lor de transport, au efectuat transporturile către Polonia. Pe lângă cei care au fost asistaţi, există mulţi cetăţeni ucraineni care au intrat în România fără paşaport, însă cererea acestora de a putea părăsi România nu poate fi soluţionată pentru că ei nu pot intra într-un alt stat fără documente.

Agenţia de turism este prezentă şi în Ucraina şi Polonia. Compania din Ucraina, care are 30 de angajaţi, se ocupa cu partea de back-office a agenţiei locale.

„Avem o echipă în Ucraina, acum suplinim noi partea lor, ei nu lucrează. Le-am oferit tuturor, chiar şi înainte de începerea conflictului, le-am oferit să vină în România, dar nu toată lumea şi-a dorit să plece. Avem câţiva colegi care ne-au solicitat, dar restul nu au vrut”, precizează reprezentanţii companiei.

Conflictul pornit în Ucraina afectează şi piaţa locală de turism, care vine după doi ani de scăderi istorice la nivelul sectorului, mai ales cu o componentă psihologică, astfel că, oamenii devin din ce în ce mai speriaţi, iar planurile de vacanţă sunt puse în aşteptare.

„Oamenii sunt prudenţi, nu vor să fie prinşi prin alte părţi, există totuşi optimism. Turiştii caută diverse oferte, însă nu se şi concretizează în rezervări. Acest lucru continuă de fapt trendul început în pandemie, oamenii îşi vor face rezervări în ultimul moment”, spun reprezentanţii Vola.

Turismul local se confruntă cu o nouă provocare, cu toate că invazia Ucrainei de către Rusia nu ne afectează în mod direct, efectele psihologice se vor resimţi ceea ce va afecta direct industria turismului. Jucătorii din piaţă se aşteptau ca anul acesta piaţa să îşi revină la nivelul din 2019, însă conflictul din Ucraina, ar putea reprezenta noi provocări pentru piaţa locală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO