Eveniment

Agenţia ONU pentru refugiaţi îşi intensifică operaţiunile în Ucraina şi în ţările vecine, în condiţiile în care oamenii fug din ţară

Agenţia ONU pentru refugiaţi îşi intensifică...

Autor: Mediafax

24.02.2022, 16:49 38

Agenţia Naţiunilor Unite pentru refugiaţi îşi intensifică operaţiunile şi capacitatea în Ucraina şi în ţările vecine, în condiţiile în care oamenii încep să fugă din Ucraina, a declarat joi, într-o declaraţie, Înaltul Comisar pentru Refugiaţi, Filippo Grandi.

Filippo Grandi s-a declarat profund îngrijorat de deteriorarea rapidă a situaţiei şi de acţiunile militare în curs de desfăşurare în Ucraina.

„Consecinţele umanitare asupra populaţiei civile vor fi devastatoare. Nu există învingători în război, dar nenumărate vieţi vor fi distruse. Am văzut deja rapoarte despre victime şi oameni care au început să îşi părăsească locuinţele pentru a căuta siguranţă. Vieţile civililor şi infrastructura civilă trebuie să fie protejate şi apărate în orice moment, în conformitate cu dreptul internaţional umanitar”, a spus comisarul.

UNHCR colaborează cu autorităţile, cu ONU şi cu alţi parteneri din Ucraina şi este pregătit să ofere asistenţă umanitară ori de câte ori este necesar şi posibil. În acest scop, trebuie să se garanteze securitatea şi accesul pentru eforturile umanitare, a spus oficialul.

„UNHCR colaborează, de asemenea, cu guvernele din ţările vecine, solicitându-le să menţină frontierele deschise pentru cei care caută siguranţă şi protecţie. Suntem pregătiţi să sprijinim eforturile tuturor pentru a răspunde la orice situaţie de strămutare forţată. În consecinţă, ne-am intensificat operaţiunile şi capacitatea în Ucraina şi în ţările vecine. Ne menţinem angajamentul ferm de a sprijini toate populaţiile afectate din Ucraina şi din ţările din regiune”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO