Eveniment

Agenţia Standard & Poor's a reconfirmat ratingul de ţară al României

Agenţia Standard & Poor's a reconfirmat ratingul de...
11.04.2016, 10:40 852

Reconfirmarea rating-ului şi perspectivei stabile a României este susţinută de nivelul moderat al datoriei publice şi al datoriei externe, pe fondul unei perspective de creştere economică semnificativă.

Agenţia apreciază că deşi se aşteaptă ca măsurile de relaxare fiscală să majoreze deficitele fiscale şi externe, acestea se vor situa la niveluri gestionabile, acceptabile, fără a reveni la cele înregistrate în 2008.

În acelaşi timp, S&P semnalează că instabilitatea legislativă poate genera riscuri de înrăutăţire a ratingului de ţară, referindu-se în mod special la proiectul legislativ privind darea în plată, având în vedere impactul negativ asupra condiţiilor de finanţare pentru sectorul privat.

Agenţia de rating menţionează că rating-urile ar putea fi îmbunătăţite dacă consolidarea bugetară va fi reluată şi datoria guvernamentală netă va intra pe o traiectorie descendentă şi în cazul în care restructurarea întreprinderilor de stat va fi implementată cu succes.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO