Eveniment

Agrana a bugetat pentru 2014 afaceri de 960 mil. lei

Agrana a bugetat pentru 2014 afaceri de 960 mil. lei

Autor: Liviu Iancu

24.04.2014, 00:03 121

Pentru acest an, compania a planificat mai multe proiecte, printre care instalarea unui nou arzător menit să reducă emisiile de noxe în fabrica din Roman, creşterea capacităţii de silozare şi robotizarea producţiei secundare în aceeaşi fabrică şi construirea în Buzău a unui depozit pentru materialele de ambalat.

Agrana Romania a anunţat că a realizat anul trecut o producţie record de zahăr din sfeclă, peste 63.000 de tone de zahăr alb fiind obţinute prin valorificarea culturii agricole locale.

Compania austriacă Agrana Zucker deţine 91,81% din acţiunile Agrana România, iar Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului are 4,05% din titluri.

Agrana Zucker a anunţat în februarie că va prelua de la Lemarco SA, unul dintre cei mai mari producător de zahăr din România, fabricile de la Urziceni (judeţul Ialomiţa) şi Lieşti (judeţul Galaţi).

Agrana mai deţine în România două fabrici de zahăr la Buzău şi Roman, fiind prezentă pe piaţă prin mărcile Mărgăritar şi Coroniţa.

Agrana Zucker este cel mai mare producător de zahăr din Europa Centrală şi de Est, potrivit companiei, şi mai are operaţiuni în Europa în zona produselor pe bază de dextroză, preparatelor pe bază de fructe pentru industria lactatelor şi sucurilor concentrate cu aromă de fructe.

Grupul austriac are afaceri anuale de aproximativ 3 miliarde euro, cu 55 de fabrici şi 8.500 de angajaţi în 26 de ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO