Eveniment

Ajutor de stat de 150 mil. euro aprobat României de Comisia Europeană pentru investiţii în tranziţia de la combustibili fosili la sisteme de încălzire bazate pe surse regenerabile

Ajutor de stat de 150 mil. euro aprobat României de...

Autor: Iulian Anghel

09.11.2020, 00:04 464

„Pentru a debloca potenţialul sistemelor de încălzire centralizată de a contribui la tranziţia către o economie neutră din punctul de vedere al impactului asupra climei, Planul de Investiţii a oferit statelor membre mai multă flexibilitate în ceea ce priveşte acordarea de sprijin pentru producerea de energie termică, în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat“.

Comisia Europeană a aprobat cererea României de a oferi sprijin public în valoare de până la 750 de milioane de lei (150 de milioane de euro), pentru construirea şi/sau modernizarea mai multor instalaţii de producţie şi reţele de distribuţie a energiei termice. Ajutorul preconizat ar urma să fie acordat sub forma unor granturi directe finanţate din fondurile structurale ale UE gestionate de România.

Comisia a aprobat cererea României, considerând că măsura de ajutor are ca obiectiv sprijinirea investiţiilor în instalaţiile de producţie a energiei termice cu până la maximum 60 MW echivalent termic, permiţând astfel tranziţia de la utilizarea combustibililor fosili (cărbune, gaze naturale) la utilizarea exclusivă a surselor regenerabile de energie, cum ar fi biogazul, biomasa şi energia termică geotermală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO