Eveniment

Ajutor pentru Ucraina: CFR Călători a suplimentat numărul vagoanelor şi oferă gratuitate refugiaţilor

Ajutor pentru Ucraina: CFR Călători a suplimentat...

Autor: Gabriel Pecheanu

01.03.2022, 13:16 220

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă, marţi, că garniturile CFR Călători au fost suplimentate cu vagoane pentru a asigura călătoriile gratuite pentru refugiaţii din Ucraina.

„CFR sprijină şi acum. S-au suplimentat toate garniturile de tren dinspre Suceava. Vin cinci garnituri de tren zilnic. Pe fiecare din aceste garnituri de tren s-au adăugat vagoane. În plus, oamenii circulă gratuit în România şi vor circula în continuare pe tot parcursul acestor evenimente pe care, sigur, cu toţii cred că ni le dorim să fie cât mai scurte, iar pacea să revină în Ucraina”, spune Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor afirmă că pe relaţia Suceava - Bucureşti şi retur au fost introduse 10-12 vagoane în plus pe zi, iar pe relaţia Sighet - Bucureşti 1-2 vagoane suplimentare.

De asemenea, el precizează că traficul de mărfuri a crescut în Portul Constanţa.

„Noi facem acest transport gratuit, dar nu doar CFR. În Portul Constanţa traficul cu mărfuri care venea pe Odessa şi a fost schimbat pe Constanţa, fiind situaţia în portul Odessa. Sunt în jur de şase-şapte mii de containere pe zi. Parte dintre ele sunt destinate Republicii Moldova, pentru că şi Republica Moldova, parte din aprovizionare, o făcea de la Odessa. CNAIR-ul a făcut un culoar special pentru transportul acestor acestor containere din portul Constanţa la Vama Albiţa. Şi acest acest tip de transport este scutit de tot ceea ce înseamnă taxe de drum, de greutate şi aşa mai departe”, conchide Grindeanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO