Eveniment

Ajutor pentru Ucraina: Japonia îşi va dubla sprijinul la 600 de milioane de dolari

Ajutor pentru Ucraina: Japonia îşi va dubla sprijinul...

Autor: Dorin Oancea

19.05.2022, 07:58 59

Japonia îşi va dubla ajutorul pentru Ucraina la 600 de milioane de dolari, într-o acţiune coordonată cu Banca Mondială, pentru a susţine necesităţile financiare pe termen scurt ale ţării afectate de invazia Rusiei, a declarat joi premierul Fumio Kishida, conform Reuters.

"Ţara noastră este alături de Ucraina", a declarat Kishida, adăugând că Japonia va susţine oferirea unui sprijin puternic Ucrainei, împreună cu alte naţiuni, în cadrul summitului SUA-Japonia de săptămâna viitoare şi a reuniunii mai largi a grupului Quad cu Australia şi India.

Japonia, membră a Grupului celor şapte naţiuni industrializate (G7), a anunţat anterior, în aprilie, împrumuturi de 300 de milioane de dolari pentru Ucraina.

Japonia s-a alăturat, de asemenea, altor ţări G7 şi aliaţi în sancţionarea Rusiei pentru ceea ce Moscova numeşte o operaţiune militară specială în Ucraina, prin îngheţarea activelor, precum şi prin interzicerea anumitor articole de export şi import, inclusiv resurse energetice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO