Eveniment

Al 12-lea caz de coronavirus a fost confirmat în România, un bărbat din Bucureşti

Al 12-lea caz de coronavirus a fost confirmat în...

Autor: Ana Petrescu

07.03.2020, 17:27 563

Cel de-al 12-lea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat la nivel naţional, au anunţat reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică privind situaţia COVID-19 în România. E vorba despre un bărbat din Bucureşti, de 49 de ani întors pe 27 februarie din Italia, dintr-o zonă neafectată.

„Este vorba despre un bărbat din Bucureşti, în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în data de 27 februarie 2020, dintr-o zonă neafectată. Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiţia de caz COVID-19. I s-au recoltat probe şi pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe şi pentru testul COVID-19”, au transmis reprezentanţii GCS, într-o informare de presă remisă, sâmbătă, MEDIAFAX.

Acesta este primul caz depistat în Bucureşti.

Bărbatul le-a spus medicilor că a stat acasă în această perioadă, de la revenirea în ţară.

„Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti a solicitat izoleta pentru transportul său la Institutul Naţional de Boli Infecţioase şi a demarat ancheta epidemiologică. Astfel, epidemiologii au început stabilirea contacţilor bărbatului confirmat pozitiv la noul COVID-19, după care va începe recoltarea probelor pentru testare”, mai arată sursa citată.

Un număr de 16 de persoane sunt în carantină şi 12.977 sunt monitorizate la domiciliu din cauza coronavirusului, anunţă, sâmbătă, autorităţile. Până în prezent, sunt 12 cazuri de persoane confirmate cu noul virus. O şcoală din Timişoara, unde trei tineri s-au îmbolnăvit, a fost închisă.

Penultimul caz anunţat de reprezentanţii GCS a fost cel al unei adolescente de 15 ani din Timişoara, care studiază în aceeaşi unitate de învăţământ cu ceilalţi doi tineri de 16 ani din oraş, confirmaţi ca purtători ai virusului, dar într-o altă clasă.

Celălalt caz, anunţat anterior, este al unei fete de 16 ani din Hunedoara, care a călătorit în acelaşi avion în imediata proximitate a bărbatului de 40 de ani din Hunedoara, confirmat în cursul zilei de vineri cu infecţie cu noul coronavirus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO