Eveniment

Albert Frere, cel mai bogat om din Belgia, a murit la 92 de ani. Ce legături are cu România: era acţionar la LaFargeHolcim, Engie, Adidas şi Total

Foto (stânga)

Foto (stânga)

Autor: Ştefan Stan

03.12.2018, 13:27 16105

Miliardarul Albert Frere, cel mai bogat om din Belgia, şi omul din spatele grupului Groupe Bruxelles Lambert a murit la 92 de ani. În ultimii 50 de ani, investiţiile lui au modelat unele dintre cele mai mari companii din Europa, scrie Bloomberg. 

Frere a devenit cel mai bogat belgian după ce şi-a transformat afacerea familiei, de cuie şi lanţuri, într-un imperiu care s-a extins în sectoare de la energie la alcool. El avea participaţii în producătorul de petrol Total SA, în LafargeHolcim, şi chiar şi în Adidas sau Pernod Ricard şi Engie. 

El a avut un parteneriat cu familia Desmarais din Canada, alături de care controla Pargesa Holding, o companie din Geneva care controlează la rândul ei jumătate din GBL. În 2015, la vârsta de 89 de ani, Frere s-a retras din funcţia de CEO al Groupe Bruxelles şi şi-a dat demisia din board. 

 

- continuă - 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO