Eveniment

ALDE îşi alege, miercuri, candidatul la prezidenţiale

ALDE îşi alege, miercuri, candidatul la prezidenţiale

Autor: Diana Grigore, Mediafax

23.07.2019, 19:36 63

ALDE îşi alege, miercuri, candidatul la alegerile prezidenţiale. Varujan Vosganian a anunţat că partidul îl va desemna pe Călin Popescu Tăriceanu candidat pentru un mandat la Cotroceni, după ce social-democraţii au ales-o pe Viorica Dăncilă prezidenţiabilul PSD.

Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor se reuneşte, marţi, în şedinţele Biroului Politic Executiv (BPEx) şi Delegaţia Permanentă Naţională (DPN), pentru a-şi alege candidatul la prezidenţiale. Evenimentul are loc la Parlament.

Varujan Vosganian a declarat că ALDE mai mult ca sigur îl va desemna pe Călin Popescu Tăriceanu candidat la prezidenţiale, după ce PSD a desemnat-o pe Viorica Dăncilă pentru un mandat la Cotroceni. El a precizat că este mirat de faptul că Dăncilă vorbeşte despre responsabilitate, în condiţiile în care PSD a încălcat procedura desemnării prezidenţiabilului.

Vicepreşedintele ALDE a adăugat că guvernarea va merge mai departe, însă partidul şi-a pierdut încrederea în partenerul de coaliţie.

În opinia deputatului ALDE, Viorica Dăncilă a intrat într-o competiţie pentru prezidenţiale fără a fi legitimită de vreun sondaj de opinie.

Viorica Dăncilă a fost desemnată, marţi de către social-democraţi, să fie candidatul PSD la alegerile prezidenţiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO