Eveniment

Alegătorii de la Piaţa Romană: Vrem blocuri reabilitate, clădiri istorice renovate şi siguranţă pentru copiii noştri

Alegătorii de la Piaţa Romană: Vrem blocuri reabilitate, clădiri istorice renovate şi siguranţă pentru copiii noştri

Autor: Andreea Neferu, Gabriel Razi

10.06.2012, 15:14 283

Ora 13.30. Bucureştiul se topeşte la peste 30 de grade. Secţiile de votare din zona Pieţei Romane nu sunt ticsite de alegători, însă cei care şi-au făcut timp astăzi să aleagă primarii şi consilierii locali ştiu ce vor de la noua administraţie: reabilitare termică, renovarea clădirilor istorice, securitatea cetăţeanului, locuri de muncă.

În zona Romană, cea mai aglomerată secţie de votare este numărul 61-62, de la Liceul Economic Virgil Madgearu. Câţiva pensionari dar şi tineri de 20-30 de ani stau la coadă pentru a intra în sala de sport a liceului, unde sunt puse urnele. Nimic nou: unei doamne de 60-70 de ani i se face rău, iar un băiat propune să cheme salvarea, însă doamna refuză. Mai departe, o bătrână care se sprijină în baston înaintează ajutată de fiica sa. "Mama are aproape 100 de ani", spune aceasta.

La ieşirea de la vot, bucureştenii nu se sfiesc să spună nici cu cine au votat, nici ce vor de la noua administraţie, fie că aceasta se va schimba sau va rămâne aceeaşi.

"Noul primar să respecte monumentele istorice, care riscă să fie dărâmate. Să aibă în primul rând grijă de oameni, de securitatea lor. Parcurile arată mai bine acum, e mai curat, dar mai sunt lucruri la care trebuie lucrat", spune Ştefania Tăutu, pensionară. Probleme a întâmpinat la alegerea consilierilor locali, fie că e vorba de cei pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, fie că e vorba de cei de la consiliul de sector. "Am votat în funcţie de partid, nu am stat să citesc lungile liste de consilieri", mai spune pensionara.

Un alt alegător, Gheorghe Ionescu, profesor doctor la Spitalul de Urgenţă Floreasca, speră ca în mandatul 2012-2016, primarii să pună accentul pe "infrastructură, circulaţie, securitatea cetăţenilor". El mai spune că "în ultimii patru ani, lucrurile s-au schimbat în bine".

La celelalte secţii de votare de lângă Piaţa Romană, agitaţia scade. Astfel, la secţia 92, de la Şcoala generală nr. 186 Elena Văcărescu, doar pancarta cu numărul secţiei şi un paznic dau de gol faptul că aici se votează. În cele 10 minute petrecute în faţa şcolii generale, un singur om a ieşit de la vot.

Câteva sute de metri mai încolo, la secţia de votare 93-94-95 de la Colegiul Goethe, nu e deloc agitaţie, însă din când în când mai apare câte un bucureştean care tocmai a pus ştampila pe buletinul de vot.

"Sperăm la mai multă curăţenie şi de asemenea, sperăm ca primarul de sector să renoveze nu numai blocurile, ci şi clădirile vechi", spune Daniela Pandelaş, funcţionar public.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO