Eveniment

Alegeri locale 2020. Cine sunt candidaţii cu şanse la Consiliul General al Primăriei Bucureşti, „parlamentul“ local fără de care primarul nu are nicio putere. Bugetul Primăriei Bucureşti aprobat pentru 2020 prevede venituri de 7 miliarde de lei

Alegeri locale 2020. Cine sunt candidaţii cu şanse la...

Autor: Răzvan Botea

10.09.2020, 16:30 4600

În ultima duminică din această lună alegătorii sunt chemaţi la urne pentru a opta rundă de alegeri locale din România postdecembristă. Lupta se va da pentru consiliile judeţene (41 de preşedinţi de consilii), pentru peste 1.300 de poziţii de consilieri judeţeni, 40.000 de poziţii de consilieri locali şi pentru aproape 3.200 de posuri de primar.

Alegerile locale sunt importante în orice stat, dar mai ales într-un stat ca România, unde administraţia locală „taie şi spânzură“ aproape tot ce ţine de zona spitalelor şi şcolilor. De asemenea, o bună parte din bugetul general consolidat merge către administraţia locală.

Premiile cele mai mari, ca de aproape 30 de ani încoace, sunt reprezentate de fotoliile de primari din Bucureşti şi sectoarele din Bucureşti.  Cu toate acestea, şi scaunele de consilieri locali sunt foarte importante, pentru că primarul practic nu are nicio putere fără acordul consiliului local.

Cel  care propune bugetul şi cheltuielile este primarul, însă consiliul local este cel care aprobă aceste bugete. De aceea, este foarte important pentru un primar să aibă de partea sa consiliul local. Spre exemplu, fără aprobarea Consiliului General al Primăriei Bucureşti, propunerea Gabrielei Firea de testare a 250.000 de elevi şi profesori nu ar fi primit undă verde pentru cheltuirea a 55 de milioane de lei.

În lupta pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti s-au aruncat peste 450 de candidaţi.

Cine sunt candidaţii principalelor partide la Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO