Eveniment

Alegerile din Franţa ar putea opri mai repede programul de injecţii de lichiditate a BCE

Mario Draghi, BCE

Mario Draghi, BCE

Autor: Catalina Apostoiu

25.04.2017, 00:00 199

Mario Draghi ar putea fi dispus să revină mai curând la normalizarea politicii monetare decât au anticipat economiştii, scrie Bloomberg. Deşi la şedinţa din această săptămână nu sunt aşpteptate modificări ale dobânzilor sau ale programului de achiziţie de active, majoritatea participanţilor la un sondaj Bloomberg au spus că preşedintele Băncii Centrale Europene şi-ar putea revizui politica viitoare în iunie, şase luni mai devreme decât se indicase într-un sondaj anterior.

Economiştii şi-au redus de asemenea estimările legate de cât va dura procesul de restrângere a achiziţiilor de active şi au anticipat o majorare mai timpurie a dobânzilor. Divergenţele recente de opinie dintre strategii BCE au alimentat speculaţii că BCE se apropie de momentul semnalării retragerii stimulentelor sale extraordinare.

Deşi Draghi a încercat să respingă astfel de speculaţii, temperarea temerilor legate de alegerile prezidenţiale din Franţa după prima rundă a acestora şi redresarea în continuare a economiei blocului l-ar putea convinge pe acesta cel puţin să facă o aluzie la strategia de exit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO