Eveniment

Aleph News: În Mehedinţi, cel mai sărac judeţ din România, 10% din locuitori au certificat de handicap. Orbii au permis de conducere şi maşini de lux

Aleph News: În Mehedinţi, cel mai sărac judeţ din...

Autor: Sabina Dumitru

19.03.2021, 12:09 26206

Zece la sută din cei aproape 250 de mii de locuitori din Mehedinţi sunt persoane cu dizabilităţi. Cel puţin în acte. Iar asta le aduce scutiri de impozite pe clădiri şi maşini. Mulţi sunt angajaţi la stat, aşa că primesc şi salarii mai mari în baza certificatelor care arată că au cel puţin un handicap.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin, 235 angajaţi au certificate de handicap.

„Asta nu trebuie să mă întrebaţi pe mine. Trebuie să întrebaţi pe… persoanele de la Timişoara care au dat diagnosticul. Nu pe mine.”, a spus Radu, medic SJU Drobeta Turnu Severin.

„Acum…ce pot să vă spun? Este, totuşi, şi legislaţia locului de muncă. A medicinei muncii. Nu cred că este actualizată la ce se întâmplă în zilele noastre. Astfel, nu s-a făcut până în prezent analiza locului de muncă, corelat cu acest certificat de handicap.”, spune Elena Bololoi, director Radu, medic SJU Drobeta Turnu Severin.

Citiţi continuarea pe Aleph News. 

Analiză ZF. Revoltător: Jumătate dintre judeţele ţării au sub zece medici infecţionişti pentru sute de mii de pacienţi. În total, sunt 700 de medici infecţionişti în toată ţara, în plină pandemie de COVID-19

♦ Doar 1% din totalul medicilor din România sunt infecţionişti, specialişti importanţi în tratamentul pacienţilor cu COVID-19 ♦ Sunt 20 de judeţe cu sub zece medici infecţionişti, iar cele mai afectate sunt Ialomiţa, Giurgiu, Mehedinţi ♦ Capitala adună 25% din totalul de medici infecţionişti din ţară.

Zeci de spitale funcţionează fără infecţionist sau cu un deficit major de personal în această specialitate me­dicală, iar problema lipsei medicilor în plină pandemie de COVID-19 pune şi mai mare presiune pe sistemul medical de stat, dincolo de numărul în creştere de cazuri de infectare cu noul virus.

Ilfov, Ialomiţa, Tulcea, Giurgiu, Mehedinţi sunt judeţele unde există un medic sau doi infecţionişti, specialişti vitali în buna gestionare a protocoalelor din spitale astfel încât să fie limitată răspândirea virusului, dar şi a tra­tamentului pacienţilor cu Covid. Datele sunt furnizate de Colegiul Medicilor din România (CMR), la solicitarea ZF, şi cuprind medicii cu drept de liberă practică, pe specialitatea de boli infecţioase.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO