Eveniment

Aleph News. Politicele lui Biden, mai favorabile pentru cetăţeanul obişnuit. Economist: „Orice mişcare în economia globala va fi resimţită şi la noi”

Aleph News. Politicele lui Biden, mai favorabile pentru...
20.01.2021, 13:14 270

Statele Unite schimbă nu doar garda la Casa Albă, ci şi tonul economiei.
Unul mai deschis către pieţele europene, progresist şi modern. În termeni de business, politicile democrate sunt mai degrabă favorabile pentru cetăţeanul obişnuit. Şi mai puţin plăcute marilor companii americane.

Asta pentru că cel de-al 46-lea preşedinte al Americii vrea să mărească impozitul pe profit al companiilor din SUA. La 28%, de la 21% cât e în prezent. Şi firmele româneşti care sunt furnizori de componente sau de servicii pentru aceste mari companii multinaţionale îşi vor diminua profiturile.

Dragoş Cabat, economist: „Terminăm cu o perioadă în care americanii s-au bucurat de politicile liberale ale lui Trump care au favorizat taxele foarte reduse şi o implicare cât mai mică a statului în economie şi vom începe o nouă perioadă de politici sociale democrate. În SUA nu a existat aproape deloc niciun fel de preocupare de a recicla materialele gen plastic sau sticlă sau alte cartoane. Anumite surse regenerabile trebuie să fie regenerate pentru că ele nu sunt infinite şi cauzează nişte costuri deosebite pentru economie.”

Citiţi articolul integral pe Aleph News. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO