Eveniment

Alertă alimentară: Cinci persoane au murit după ce au mâncat sanvişuri şi salate infestate în Marea Britanie

Alertă alimentară: Cinci persoane au murit după ce au...

Autor: Andrei Vacaru

15.06.2019, 19:56 6000

Cinci persoane au decedat şi alte patru sunt în stare gravă în Marea Britanie după ce s-au infectat cu listeria din sandvişuri şi salate consumate în spitale, iar autorităţile britanice au demarat o anchetă în acest caz, potrivit BBC.

Institutul Englez de Sănătate Publică (Public Health England, PHE, n.r.) a anunţat săptămâna trecută că două persoane din Manchester şi una din Liverpool au decedat din cauza unei infecţii cu această bacterie. Ulterior, alte două persoane au decedat din aceeaşi cauză. Cu toţii au consumat în spitale sandvişuri şi salate produse de compania The Good Food Chain, care a anunţat că a retras aceste loturi.

The Good Food Chain aprovizionează 43 de spitale din Marea Britanie. Furnizorul a fost aprovizionat cu carne de către producătorul North Country Cooked Meats, care a anunţat la rândul său că şi-a suspendat producţia, după ce produsele sale au fost testate pentru listeria, iar rezultatele au fost pozitive.

PHE a anunţat că analizează toate cazurile de listeria înregistrate în ultimele două luni pentru a vedea dacă există o legătură cu acest caz. „Până în acest moment, nu au fost persoane cu legături cu acest caz în afara unităţilor medicale, dar continuăm investigaţiile”, a declarat dr. Nick Phin, reprezentant al PHE. „Au fost luate măsuri imediate pentru protejarea pacienţilor, iar riscul pentru public este foarte scăzut”, a adăugat el.

Ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, a solicitat Serviciului Naţional de Sănătate (National Health Service, NHS, n.r.) să înceapă o anchetă referitoare la alimentele distribuite pacienţilor în spitale. „Sunt extrem de preocupat de această chestiune şi cred că avem nevoie de o abordare nouă în privinţa alimentelor servite în unităţile NHS”, a spus acesta.

BBC notează că infecţia cu listeria poate produce disconfort moderat, însă poate să creeze probleme grave de sănătate femeilor însărcinate, persoanelor în vârstă şi celor cu un sistem imunitar slăbit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO