Eveniment

Alertă în Argeş: 24 de copii în spitale cu simptome de toxiinfecţie. Ce spune Ministerul Sănătăţii

Alertă în Argeş: 24 de copii în spitale cu simptome...

Autor: Departamentul Corespondenti

06.03.2016, 15:21 282

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru, duminică la spitalele din judeţul Argeş s-au mai prezentat, în afara celor 14 copii internaţi deja, alţi 11. Dintre aceştia, unul a plecat acasă, iar 10 au fost internaţi, astfel că numărul total al copiilor aflaţi în spitale este acum de 24.

Sorina Honţaru a declarat corespondentului MEDIAFAX că paturile libere din Spitalului de Pediatrie Piteşti au fost reorganizate în aşa fel încât să poată primi alţi copii bolnavi, dacă va fi cazul.

La rândul său, directorul Şcolii nr. 16 "Ion Luca Caragiale" din Piteşti, Alin Vlad, face un apel la părinţi să nu îi ţină pe copii acasă dacă fac febră, crezând că sunt simptome de răceală, ci să-i ducă imediat la spital.

Alin Vlad a declarat corespondentului MEDIAFAX că şcoala are, din anul 2008, un contract cu o firmă privată care găteşte pentru copii într-un spaţiu al cărui teren aparţine unităţii de învăţământ. "Mâncarea se găteşte într-un chioşc din curtea şcolii", a spus directorul.

Pe de altă parte, Ministerul Sănătăţii susţine că, potrivit unei informări a DSP Argeş, elevii internaţi s-au fi plâns de pulpele de pui.

"Din afirmaţiile părinţilor însoţitori, precum şi din cele ale copiilor internaţi, reiese faptul că în data de 03.03.2016 orele 12.30 au consumat în incinta Şcolii Gimnaziale Nr.16 Piteşti, în cadrul programului after-school, la masa de prânz un meniu format din brânză cu mămăliguţă, pulpe de pui la cuptor cu piure de cartofi şi salată de varză albă. Tot din afirmaţiile copiilor internaţi, pulpele prezentau semne de alterare", se arată într-un comunicat al MS.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 11 elevi ai Şcolii nr. 16 "Ion Luca Caragiale" din Piteşti au ajuns la spitalele din Argeş cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce joi au mâncat la after-school brânză cu mămăligă şi pulpe de pui. Pe parcursul zilei, la spital s-au mai prezentat trei copii.

Directorul Şcolii nr. 16 "Ion Luca Caragiale" din Piteşti, Alin Vlad, declara că între 150 şi 180 de elevi au servit, joi, la after-school, mămăligă cu brânză şi pulpe de pui. Acesta adăuga că de opt ani de când lucrează la şcoală nu au fost niciodată probleme.

Pentru meniul servit la şcoala nr 16 din Piteşti un elev plăteşte 10 lei pe zi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO