Eveniment

ALERTĂ METEO: Cod galben de ninsori abundente. Regiunile vizate de atenţionarea meteorologilor

ALERTĂ METEO: Cod galben de ninsori abundente. Regiunile...

Autor: Andreea Traicu, Mediafax

08.02.2018, 10:22 2613

Meteorologii au emis un cod galben de ninsori abundente pentru regiunile din nordul, nord-estul şi centrul ţării, atenţionarea fiind valabilă de joi, de la ora 18.00, până vineri, la ora 17.00.

În intervalul menţionat, în toate zonele de munte va ninge, iar în regiunile nord-estice, nordice şi centrale, treptat vor predomina ninsorile. Local în Carpaţii Orientali, precum şi în nordul Moldovei, Maramureş şi în estul Transilvaniei, cantităţile de precipitaţii vor atinge 15...20 l/mp şi se va depune strat nou de zăpadă. Începând cu primele ore ale zilei de vineri (09 februarie), vântul se va intensifica în cea mai mare parte a Moldovei, cu viteze de 45…55 km/h, dar şi pe crestele montane, unde temporar vor fi rafale de 65…70 km/h, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Mai ales pe parcursul zilei de vineri (09 februarie) intensificări temporare ale vântului se vor semnala şi în regiunile sudice, sud-estice şi centrale, cu viteze în general de 50…55 km/h.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO