Eveniment

Alex Edge, supply chain capability manager la IGD: Companiile din sectorul de producţie trebuie să îşi instruiască angajaţii pentru digitalizare

Alex Edge, supply chain capability manager la IGD:...

Autor: Alexandra Cepăreanu

24.05.2018, 18:01 165

Pentru a-şi crea un avantaj competitiv, companiile trebuie să colaboreze între ele, să utilizeze datele într-o manieră mai inteligentă, să investească în noile tehnologii şi, în final, să recruteze şi să instruiască angajaţii pentru rolurile care nu există încă, a spus Alex Edge, Supply Chain Capability Manager IGD.

El a fost prezent în cadrul evenimentului Revoluţia industrială 4.0 organizat de CHEP, filială locală.

Principala provocare pe care o aduce a patra revoluţie industrială este instruirea angajaţilor, deoarece sectorul de producţie trebuie să se adapteze la digitalizare şi să se pregătească pentru integrarea de posturi noi.

Pentru a profita pe deplin de a patra revoluţie industrială, companiile au nevoie să gândească pe termen lung şi trebuie să colaboreze între ele pentru a crea un mediu de afaceri sustenabil.

„Este obligatoriu să conştientizăm că, doar prin colaborare, punând resursele împreună – competenţe, tehnologie, digitalizare – putem crea un ecosistem de afaceri sănătos şi o creştere economică sustenabilă”, a spus Gabriel Andronescu, Director General CHEP România, în cadrul aceluiaşi eveniment.

Revoluţia industrială 4.0 vine cu multe oportunităţi, sub impactul noilor tehnologii. Aceasta va stimula producţia şi  lanţurile logistice, prin convergenţa noilor tehnologii. Astfel, vor scădea costurile de transport, de comunicaţii, de logistică, ceea ce va contribui la un câştig pe termen lung, în eficienţă şi productivitate.

În plus, sporirea vitezei de reacţie la dinamica cererii va creşte competitivitatea producătorilor şi pe piaţa globală.

IGD este o organizaţie de cercetare care ajută industria alimentară şi a bunurilor de consum să răspundă nevoilor publicului.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO