Eveniment

Alexandra Smedoiu, CFA România şi Deloitte, despre măsurile la care se aşteaptă de la planul de relansare economică: Guvernul are spaţiu fiscal prea mic, nu vom vedea reduceri semnificative de taxe. Probabil vom vedea o schimbare de paradigmă de la impozitarea muncii la impozitarea capitalului

Alexandra Smedoiu, CFA România şi Deloitte, despre...

Autor: Răzvan Botea

22.04.2020, 19:37 605

Alexandra Smedoiu, vice-preşedinte CFA România şi partener Deloitte, spune că guvernul dispune de un spaţiu fiscal prea mic pentru a putea acorda reduceri de taxe. Ea este de părere că impozitarea muncii este o zonă mai accesibilă din acest punct de vedere, în condiţiile în care există spaţiu de diminuare.

„Reforma fiscală poate fi unul dintre lucrurile care ne aşteaptă. Vorbind de măsuri de relansare, spaţiu de diminuare a taxelor nu avem. Unde se poate face ceva este la impozitarea muncii şi pentru oamenii care se întorc din şomaj tehnic. O parte dintre ei nu vor avea unde să se întoarcă, cred că se are în vedere să se vină cu un pachet de stimulente pentru angajaţi pentru a nu genera un impact fiscal foarte mare. Probabil că s-ar putea avea în vedere o mutare a paradigmei dinspre impozitarea muncii înspre impozitarea capitalului”, a spus ea în cadrul cadrul unei videoconferinţe organizată de asociaţie.

În materie de creşteri de taxe, zona taxelor de proprietate ar putea fi abordată de guvern, mai spune Alexandra Smedoiu: „O altă zona în care ar mai putea apărea creşteri de taxe este în zona de impozit pe proprietate, unde este un nivel scăzut şi ar suportă creşteri. În rest spaţiul de manevră este mic. De la taxe mici nu mai poţi reduce, iar acolo unde sunt foarte mari trebui găsite resursele de acoperire a golului lăsat de reducere.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO