Eveniment

Alexandrescu: Cea mai slabă promovabilitate, în ultimii 20 de ani, în Capitală - 42,03 la sută

Alexandrescu: Cea mai slabă promovabilitate, în ultimii 20 de ani, în Capitală - 42,03 la sută

Autor: Elvira Gheorghita - Mediafax

03.07.2011, 19:47 278

Promovabilitatea la bacalaureat în Capitală a fost de 42,03 lasută, cea mai mică înregistrată vreodată după Revoluţie, a declaratduminică, pentru MEDIAFAX, inspectorul general şcolar Bucureşti,profesorul Cristian Alexandrescu, informează Mediafax.

"Este cea mai mică promovabilitate înregistrată vreodată înBucureşti, fiind vorba de 42,03 la sută din candidaţii înscrişi lasesiunea de bacalaureat din aceasta vară. Sunt situaţii în care unelev a fost respins la o singură probă, dar sunt şi cazuri de elevicare nu au promovat mai multe discipline", a mai spus inspectorulCristian Alexandrescu.

El a adăugat că această situaţie va fi analizată, pentru a stabilicare sunt motivele pentru care elevii bucureşteni au obţinut unastfel de rezultat.

Peste 500 de elevi au fost eliminaţi la primele probe scrise aleexamenului de bacalaureat, dintre care 233 la limba şi literaturaromână şi 268 la proba obligatorie a profilului.

Prima afişare a rezultatelor va avea loc duminică până la ora16.00, iar între orele 16.00 - 20.00, vor putea fi depusecontestaţiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO