Eveniment

Alexandru Rafila: Creşterea numărului de cazuri noi va mai dura zece zile

Alexandru Rafila: Creşterea numărului de cazuri noi va...

Autor: Andreea Tobias

29.01.2022, 11:44 53

Creşterea numărului de cazuri noi va mai dura zece zile şi cu siguranţă vom depăşi 40.000 de cazuri săptămâna viitoare, declară ministrul Alexandru Rafila. 

Aflat la Centrul de Vaccinare de la Palatul Copiilor, Rafila a fost întrebat la ce să ne aşteptăm în zilele următoare.

„Miercuri am avut cel mai număr cel mai mare număr de cazuri înregistrate - 34.000 -. S-a stabilizat în jur de 30.000 de cazuri zilnic în această săptămână. Ne preocupă procentul mare de teste pozitive din totalul testelor, aproape o treime sunt pozitive. Când vom asista la scădere a proporţiei de teste pozitive putem să ne gândim că lucrurile iau o turnură favorabilă”, a răspuns Rafila.

Potrivit acestuia, creşterea de noi cazuri va mai dura cel puţin 10 zile şi cu siguranţă vom depăşi 40.000 de cazuri noi săptămâna viitoare.

Particularitatea situaţiei din România constă în faptul că sunt încă mai multe cazuri grave internate. Asta se întâmplă pentru că în România încă circulă tulpina Delta.

„Unul din cinci cazuri sunt produse de tulpina Delta. Pe măsură ce această tulpină va dispărea din circulaţie, pentru că Omocron este mai transmisibil, probabil că şi cazurile mai grave se vor diminua. Cred că în circa 10 zile vom intra pe un trend descrescător al acestui val”, afirmă ministrul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO