Eveniment

Alexandru Rafila, despre declararea pandemiei: Adoptăm o denumire pentru ceva ce deja era instalat

Alexandru Rafila, despre declararea pandemiei: Adoptăm o...

Autor: Anamaria Cadis, Mediafax

12.03.2020, 16:33 303

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi şeful Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“ din Bucureşti, a declarat că declararea stării de pandemiei de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu schimbă mult situaţia în cazul epidemiei de COVID-19. 

„În primul rând aş vrea să înţelegem care sunt cele două faze care trebuie adoptate în cazul unei pandemii. Nu facem altceva decât să adoptăm o denumire pentru ceva ce deja era instalat. Chestiunea cu pandemia e mai mult pentru a atrage atenţia unor ţări care nu au luat măsuri.

Sunt peste 100 de ţări în care există această infecţie cu coronavirus şi exceptând China sunt doar patru ţări în care sunt 90% dintre cazuri. Termenul pandemie e pentru 80 de ţări care nu au fost încă afectate, dar e vorba de ţări cu sistem de sănătate mai puţin dezvoltate”, a declarat şeful Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“ din Bucureşti în cadrul emisiunii Marius Tucă Show.

Situaţia generată de coronavirus este pandemie, a stabilit miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în contextul în care sunt cazuri în cele mai multe ţări.

„Am făcut o evaluare, iar situaţia generată de Covid-19 poate fi caracterizată drept pandemie", a declarat miercuri Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

„Aceasta este prima pandemie cauzată de un coronavirus", a precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO