Eveniment

Alexandru Rafila: Mulţi medici rezidenţi nu au fost incluşi pe lista persoanelor care urmează să fie vaccinate

Alexandru Rafila: Mulţi medici rezidenţi nu au fost...

Autor: Cosmin Pirv

30.12.2020, 14:57 128

Deputatul PSD Alexandru Rafila susţine că numeroşi medici rezidenţi care îşi desfăşoară activitatea în spitale nu au fost incluşi pe lista persoanelor care urmează să fie vaccinate în această perioadă.

Deputatul PSD Alexandru Rafila susţine într-o postare pe Facebook că este bucuros că personalul medical se află în prima categorie aleasă pentru a beneficia de imunizare, în conformitate cu recomandările OMS. El atrage însă atenţia că mulţi rezidenţi nu au fost incluşi în listă.

„Însă, numeroşi medici rezidenţi care îşi desfăşoară activitatea în spitale şi unităţi sanitare nu au fost incluşi pe lista persoanelor care urmează să fie vaccinate în această perioadă. Medicii rezidenţi sunt colegii noştri şi au fost implicaţi din primul moment în acordarea asistenţei medicale, atât pentru pacienţii Covid, cât şi pentru cei non-Covid”, a scris Alexandru Rafila pe reţeaua de socializare.

Deputatul face un apel către Ministerul Sănătăţii şi către coordonatorul campaniei de vaccinare pentru includerea rezidenţilor în prima etapă a imunizării.

„De aceea trebuie incluşi fără discriminare în rândul personalului medical care urmează să fie vaccinat în prima etapă. Fac un apel public către ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi către coordonatorul campaniei de vaccinare, doctorul Valeriu Gheorghiţă, să ia măsurile necesare pentru rezolvarea acestei probleme”, mai susţine Rafila.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO