Eveniment

Alexandru Rafila: Peste 200.000 de români au luat reţetă pentru iodura de potasiu

Alexandru Rafila: Peste 200.000 de români au luat...

Autor: Laura Buciu

26.09.2022, 14:58 32

Peste 200.000 de români au mers la medicul de familie pentru a-şi procura reţetă cu iodură de potasiu, a spus luni ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila.

Rafila a spus că la ultima raportare, crescuse de 180 de ori distribuţia, de la 1.200 la peste 200.000 de persoane care au apelat la medicul de familie ca să obţină prescripţie pentru iodură de potasiu.

„Eu cred că e o măsură responsabilă, echilibrată, sunt multe ţări din zonă, ca noi, care se preocupă de asigurarea aprovizionării cu iodură de potasiu a populaţiei care ar putea fi potenţial expusă în cazul unei alerte radioactive, dar asta nu înseamnă că avem, aşa cum s-a spus - că avem informaţii că acest lucru s-ar întâmpla în mod iminent. Bu avem astfel de informaţii, asta nu înseamnă că nu e bine să fim precauţi şi să avem la dispoziţie microcomprimate pentru persoanele cu vârsta de până la 40 de ani”, a spus Rafila.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO