Eveniment

Alexandru Rafila, preşedintele SMR: În România, avem 200, 250 de epidemiologi, în condiţiile în care doar în Wuhan erau 9.000

Alexandru Rafila, preşedintele SMR: În România, avem...

Autor: Departamentul Social

09.03.2020, 18:01 90

În România, există, în prezent, 200, 250 de epidemiologi, în condiţiile în care doar în regiunea Wuhan erau, la momentul apariţiei noului coronavirus, 9.000 de astfel de medici, a afirmat, luni, la Marius Tucă Show, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie (SMR), Alexandru Rafila.

„La Wuhan, întotdeauna, dacă exista un caz nou, toată ancheta era făcută de această echipă (formată din cinci medici - n. red). Elementul protejării resursei umane în România, şi anume cei care fac testarea în laborator. Aici nu e vorba doar de echipament în sine. Dincolo de asta trebuie să ai personalul. Avem 200, 250 de epdemiologi, în condiţiile în care doar în Wuhan erau 9.000”, a spus Alexandru Rafila.

Conform sursei citate, este foarte probabil ca anul viitor sa apară un vaccin împotriva coronavirusului.

„Una e să îl avem şi alta e să îl avem disponibil. Vaccinul va fi făcut de unul, doi producători şi apoi va fi o concurenţă între state. Noi am avut Institutul Cantacuzino şi nu am avut nevoie de alt producător pentru vaccin”, a adăugat Alexandru Rafila.

Conform preşedintelui SMR, copiii şi tinerii cu vâsta de până la 18 ani se îmbolnăvesc mai rar.

„De la copii până la 15 ani, mortalitatea e zero. (Fumătorii sunt mai predispuşi la îmbolnăvire - n.red.) pentru că apărare locală e afectată de consumul de tutun”, a mai spus Rafila, la Marius Tucă Show.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO