Eveniment

Alexandru Rafila propune ca România să doneze vaccin anti-Covid Republicii Moldova

Alexandru Rafila propune ca România să doneze vaccin...

Autor: Cosmin Pirv

28.12.2020, 14:35 2051

Deputatul PSD Alexandru Rafila propune ca România să doneze o cantitate de vaccin anti-Covid Republicii Moldova, pentru a asigura „protecţia personalului medical.

Potrivit deputatului social-democrat, controlul pandemiei reprezintă o prioritate pentru toate statele din Regiunea Europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, dar, deocamdată, doar statele membre ale UE au acces la vaccinuri.

„Consider că ar fi un semn de solidaritate din partea României să doneze o cantitate de vaccin fraţilor noştri din Republica Moldova, pentru a asigura protecţia personalului medical implicat în îngrijirea pacienţilor.
La fel cum virusul nu cunoaşte graniţe, şi lupta cu acesta trebuie să se încadreze în acelaşi registru, pentru a putea cu toţii să revenim cât mai rapid la o viaţă normală”, a spus Alexandru Rafila.

Campania de vaccinare în România a început duminică la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş“ din Capitală, după ce României i-au fost alocate 10.000 de doze în tranşa „simbol”, care au ajuns în ţară vineri, în ziua de Crăciun.

Alte 144.000 de doze de vaccin trebuie să sosească în ţară zilele următoare pentru peste 370 de centre regionale de vaccinare din ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO