Eveniment

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Masca ar trebui purtată în zonele aglomerate, identificate de autorităţile locale

Alexandru Rafila, reprezentantul României la...

Autor: Andreea Tobias

01.08.2020, 15:13 3308

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a spus la Digi24 de ce este de acord cu purtarea măştilor în zonele aglomerate.

Potrivit medicului Rafila, purtarea măştilor în zonele aglomerate se aplică în foarte multe ţări.

Nu se poartă masca în spaţii deschise decât acolo unde distanţarea fizică de 1,5 metri nu este posibilă.

„Dacă ai pe o suprafaţă de 1000 de metri pătraţi, 1000 de persoane, nu este posibilă distanţarea la 1,5 metri pentru că suprafaţa, în mod evident, este prea mică. Această măsură cred că ar trebui aplicată în funcţie de, nu neapărat să se întâmple la nivel naţional, ci în zonele aglomerate care sunt identificate de autorităţile locale şi în intervalele de timp în care sunt aglomerate. Dacă cineva se plimbă într-un parc de la 10 seară încolo, e puţin probabil să existe o aglomeraţie care să pună pe cineva în pericol. Dar probabil că la ora 14, aglomeraţia poate fi suficient de mare încât să impună utlizarea măştii”, a afirmat Rafila.

Potrivit medicului, implicarea şi participarea autorităţilor locale este unul dintre elementele care poate duce la rezolvarea acestei probleme.

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii a explicat că oamenilor trebuie să li se dea ca exemplu comunităţile sănătoase în care majoritatea locuitorilor poartă mască şi în mijloacele de transport şi în zonele închise, iar cele câteva cazuri care au apărut, au apărut pentru că în zonele aglomerate oamenii sunt prea apropiaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO