Eveniment

Alexandru Reff, Deloitte România şi Moldova: Sunt semne că ce a fost mai rău pare a fi trecut, efectele cele mai puternice ale războiului din Ucraina par a fi fost absorbite şi inflaţia dă semne de încetinire. Iarna a fost uşoară şi situaţia energetică este mai bună decât aşteptările

Alexandru Reff, Deloitte România şi Moldova: Sunt semne...

Autor: Răzvan Botea

15.02.2023, 11:24 118

Alexandru Reff, country managing partner Deloitte România şi Moldova, a spus, la cea de-a patra ediţie a Deloitte CFO Summit că sunt semne că ce a fost mai rău din punct de vedere economic a trecut.

„Sunt semne că ce a fost mai rău pare a fi trecut. De exemplu efectele cele mai puternice ale războiului din Ucraina par a fi fost absorbite şi încep să se profileze şi nişte oportunităţi legate de viitoarea reconstrucţie a ţării, unde România ar putea juca un rol important. Inflaţia dă semne de încetinire şi pare a fi chiar un consens că va fi adusă sub control. Iarna a fost uşoară şi situaţia energetică este mai bună decât se aştepta”, a spus Alexandru Reff.

Deloitte România organizează astăzi, 15 februarie, cea de-a patra ediţie a Deloitte CFO Summit, conferinţa dedicată directorilor financiari.

Ce a mai spus Alexandru Reff la Deloitte CFO Summit 2023:

Companiile au trebuit să se adapteze rapid în acest context şi asta a făcut rolul directorului financiar mai important decât oricând şi mai complex decât oricând. La Deloitte ne-am asumat misiunea de a celebra acest rol.

O altă iniţiativă parte din CFO  Program este să accelereze dezvoltarea următoarei generaţii de directori financiar în fiecare dintre cele patru dimensiuni cheie ale contribuţiei lor, aşa cum le vedem noi la Deloitte: cea de strateg, care urmăreşte creşterea performanţelor companie, cea de catalizator al acţiunilor de care depinde execuţia acestei strategii, cea de administrator, care asigură controlul şi cea de operator, care îmbunătăţeşte continuu eficienţa.

Directorii financiari din România sunt mai optimişti decât media regiunii, unde 75% dintre cei care au fost chestionaţi văd o creştere a economiilor de mai puţin de 1,5% pentru 2023. Studiul a fost realizat la finalul anului trecut, când predicţiile generale erau mai sumbre decât sunt astăzi.

Deciziile politice ajung să aibă un impact tot mai mare, pe alocuri uriaş, în anumite domenii de activitate, uneori chiar determinând destul de direct cine câştigă şi cine pierde într-un joc despre care ştiam că trebuie să se regleze singur. 

În mod normal ai aştepta o corelare foarte bună între evoluţia economiei şi a businessului de servicii profesionale. Mi se pare că există şi este mai vizibil la nivel global mai degrabă, o decuplare în ultima vreme, pentru că, chiar şi în situaţii de dificultate generalizată pentru economie, s-a menţinut şi chiar a crescut cererea pentru expertiza pe care noi o aducem.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO