Eveniment

Alianţa Vestului deja atrage alţi doritori. Primarul Sibiului: Aderarea noastră la Alianţa Vestului ar fi oportună

Alianţa Vestului deja atrage alţi doritori. Primarul...

Autor: Laura Buciu

11.12.2018, 14:47 857

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a declarat pentru MEDIAFAX că nu cunoaşte detaliile Alianţei Vestului, dar este convinsă că este o iniţiativă constructivă.

Sibiul, care face parte din regiunea Centru, nu a fost invitat să facă parte din ea, dar o aderare ar fi oportună.

"Este o iniţiativă interesantă a patru primari care conduc municipii reşedinţă de judeţ situate în regiunile de dezvoltare vest şi nord-vest ale ţării. Nu cunosc în detaliu acest proiect, dar din ce am citit în declaraţia adoptată la Timişoara şi din ce au declarat public cei patru primari, sunt convinsă că este o iniţiativă constructivă, în sensul demarării unor proiecte comune pentru care iniţiatorii doresc atragerea de fonduri europene, mai ales a fondurilor transfrontaliere. Sibiul, care face parte din regiunea de dezvoltare Centru, nu a fost invitat şi nu s-au purtat discuţii în acest sens. Consider că ar putea fi oportună aderarea Sibiului la acest proiect, dacă Alianţa acceptă extinderea ariei obiectivelor şi pentru regiunea noastră", a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Primarii din Timişoara, Cluj-Napoca, Arad şi Oradea au lansat, sâmbătă, la Timişoara, Alianţa Vestului (AVE), parteneriat prin care vor să atragă fonduri europene direct de la Bruxelles pentru proiecte comune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO