Eveniment

Alin Chitu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor: În 2021 nu se vor modifica taxele şi impozitele. Priorităţile din punct de vedere fiscal sunt factura electronică, programul SAF-T, casele de marcat. „Vom începe o analiză a sistemului de taxe şi impozite şi a impactului lor în business“

Conferinţa ZF/NNDKP CELF: Dispute fiscale la vreme de pandemie

Alin Chitu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor

Autor: Răzvan Botea

18.02.2021, 00:07 2025

2021 va fi anul deconturilor pentru sprijinul în perioada pandemiei. În special în zona de şomaj tehnic, companiile vor fi controlate cum au folosit sumele şi în ce condiţii le-au primit.

Liniştea fiscală din 2020, în care taxele nu au fost majorate şi inspecţiile fiscale în teren au fost mai rare, din cauza condiţiilor medicale, va continua şi cel puţin în prima parte din 2021, a fost concluzia avocaţilor şi consultanţilor fiscali la ediţia din 2021 a conferinţei ZF/NNDKP CELF: Dispute fiscale la vreme de pandemie. Alin Chitu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, a  spus în cadrul evenimentului că priorităţile fiscale din acest an sunt digitalizarea ANAF şi o ana­liză asupra sistemului de taxare din România, iar taxele nu vor fi modificate.

Alin Ionescu, partener şi coordonator al NNDKP Consultanţă Fiscală a spus că, în ciuda fap­tului că în teren inspecţiile fiscale au fost mai pu­ţine şi taxele au rămas nemodificate, con­for­ma­rea la plata taxelor în 2020 a crescut. „Noi nu am văzut ANAF-ul atât de prezent în 2020, din mo­tivele bine ştiute. 2020 a fost un an în care ram­bursările de TVA s-au făcut fără con­trol şi cre­dem că inspecţiile au fost mult mai pu­ţine. Con­formarea nu a scăzut. Lumea a plătit taxe. Dacă nu au avut bani, unii dintre ei au be­ne­ficiat de măsură de amânare, dar nu a scăzut con­for­ma­rea, la nivel declarativ chiar a crescut“, a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO