Eveniment

Alina Dumitru s-a calificat în semifinale, la categoria 48 de kilograme, la JO

Autor: Luminita Turcu, Adina Oşan

28.07.2012, 14:56 91

În sferturile de finală, campioana olimpică din 2008 a întâlnit-o pe Urantsetseg Munkhbat (Mongolia), care o eliminase anterior pe Alexandra Podryadova (Kazakhstan).

Alina a primit o penalizare, după un minut de luptă, confruntarea continuând fără evenimente, cu studiu reciproc şi o tensiune de nedescris. Asiatica avea avantaj 1-0, cu un minut rămas din cele cinci regulamentare, şi a început să atace, dar Alina a ştiut să contracareze. Ea a reuşit un yuko, cu 11 secunde rămase, egalând 1-1, după care s-a intrat în prelungirile de trei minute, la Golden Score. Pe margine, antrenorul Florin Bercean era deja în "fibrilaţii". "Atentă, Piţi! Du-te pe dreapta", i-a strigat. Mai erau 25 de secunde, tensiune maximă, 10, şi cu şase secunde înaintea finalului, sportiva tricoloră a obţinut victoria, acuzând dureri la cot, dar şi la degetele picioarelor.

În prima luptă de la JO, în turul doi, Alina Dumitru a trecut de cubaneza Dayaris Mestre Alvarez (Cuba), prin descalificarea adversarei, care a fost penalizată cu cartonaş galben, pentru gest nesportiv.

Graţie evoluţiei din grupa B, Alina Dumitru a câştigat grupa B şi s-a calificat, implicit, în semifinalele categoriei, care se vor desfăşura tot sâmbătă., împotriva campioanei mondiale Tomoko Fukumi.

Alina Dumitru a anunţat anterior JO de la Londra că este ultima sa participare şi îşi va încheia cariera.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO