Eveniment

Alţi 12 români au murit din cauza COVID-19. La Neamţ, cea mai tânără victimă din ţară: 27 de ani

Alţi 12 români au murit din cauza COVID-19. La Neamţ,...

Autor: Laura Buciu

11.04.2020, 10:34 6925

Alţi 12 români au murit din cauza coronavirusului în România, bilanţul nou anunţat de Grupul de Comunicare Strategică ajungând la 282 de decese. La Piatra Neamţ a murit o fată de 27 de ani, aceasta fiind cea mai tânără victimă din România. Aceasta a luat virusul, cel mai probabil, de la o asistentă.

Un bărbat de 70 de ani din judeţul Suceava, internat în 28 martie în Spitalul Judeţean Suceava, secţia nefrologie, contact cu un caz confirmat la Centrul de dializă, a murit în 9 aprilie. Condiţii medicale pre-existente: dializat, boală renală cronică grd. V, diabet Zaharat tip II.

Un bărbat de 76 de ani din municipiul Bucureşti, internat în 4 aprilie la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, transferat în data de 5 aprilie în secţia ATI a Spitalului Colentina, a murit în 10 aprilie. Nu era cunoscut cu alte diagnostice.

O femeie de 40 de ani din judeţul Vaslui, internată în 29 martie în secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, transferată în 2 aprilie la Spitalul Municipal Bârlad – spital COVID – pe secţia ATI, a fost confirmat virusul în 31 martie şi a murit în 10 aprilie. Condiţii medicale pre-existente: obezitate, diabet zaharat.

Unui bărbat de 81 de ani din judeţul Iaşi, internat în 8 aprilie în Spitalul Judeţean de Urgenţă Iaşi, secţia Medicală I, transferat în 10 aprilie în secţia neurochirurgie ATI, i s-a recoltat probă în 9 aprilie şi a murit în 10 aprilie, când a fost şi confirmat virusul. Condiţii medicale pre-existente: insuficienţă cardiacă, anevrism de aortă ascendentă, HTA, boală renală cronică.

Un bărbat de 61 de ani din judeţul Hunedoara, internat în 31 martie în Spitalul Municipal Orăştie, a murit în 6 aprilie. Condiţii medicale pre-existente: insuficienţă hepatică, hepatită etanolică.

O femeie de 74 de ani din judeţul Hunedoara, internată în 27 martie pe secţia Medicala a Spitalului Municipal Hunedoara, a fost transferată pe secţia de boli infecţioase în 6 aprilie, când s=a şi recoltat probă pentru COVID-19. Femeia a murit în 8 aprilie, iar rezultatul confirmat a venit în 9 aprilie. Condiţii medicale pre-existente: insuficienţă renală cronică, HTA, diabet zaharat, cardiopatie ischemică, insuficienţă aortică şi mitrală.

Un bărbat de 81 de ani din judeţul Hunedoara, internat în 7 aprilie în Spitalul de Boli Infecţioase Hunedoara, transferat în aceeaşi zi în secţia ATI, a murit în 8 aprilie, iar rezultatul pozitiv pentru COVID-19 a venit în 9 aprilie. Suferea şi de HTA.

Un bărbat de 57 de ani din judeţul Galaţi, internat în 29 martie în Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi, a fost transferat în 30 martie în secţia ATI. A avut contact cu persoane venite din Spania, care ulterior s-au confirmat cu COVID-19.S-a confirmat boala în 29 martie şi a murit în 10 aprilie. Condiţii medicale pre-existente: diabet zaharat tip II, obezitate, boală cardio-vasculară, HTA std. II, spondilită anchilozantă.

Un bărbat de 70 de ani din judeţul Arad, internat în 6 aprilie în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, secţia Boli Infecţioase Adulţi a murit în 10 aprilie. Condiţii medicale pre-existente: anemie marcată prin carenţă de fier, flutter atrial, HTA

Un bărbat de 51 de ani din judeţul Mureş, internat în 28 martie în Spitalul Clinic Judeţean Târgu Mureş, secţia Boli Infecţioase, a fost transferat în 29 martie în secţia ATI. El a avut contact cu un caz confirmat. I s-a recoltat probă în 1 aprilie, s-a confirmat în 2 aprilie şi a murit în 10 aprilie. Condiţii medicale pre-existente: obezitate.

Un bărbat de 56 de ani din judeţul Neamţ a venit în 5 aprilie la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ pentru un episod de epistaxis. A fost internat la ora 09.40; decesul survenid în scurt timp, respectiv ora 13.20 în aceeaşi zi. Bărbatul a avut numeroase perioade de spitalizare succesive şi este posibil contact cu personal medico-sanitar ulterior confirmat cu COVID-19. S-a recoltat probă pentru COVID-19 în 5 aprilie, s-a confirmat în 9 aprilie. Condiţii medicale pre-existente: neo bronhopulmonar std. IV cu metastaze osoase, anemie grd. IV

O femeie de 27 de ani din judeţul Neamţ, internată în 16 martie pe secţia hematologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ cu afecţiuni onco-hematologice a murit. S-a recoltat probă de COVID-19 în 27 martie, s-a confirmat în 29 martie, ea decedând în 10 aprilie, la ATI; unde fusese transferată în 4 aprilie. Pe perioada internarii in sectia de hematoogie a fost îngrijită de o asistentă medicală, care a fost contact cu un pacient ulterior confirmat cu COVID-19. Condiţii medicale pre-existente: sdr. mielodisplazic, pancitopenie severă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO