Eveniment

Am dat dosarele la Parchet după ce am văzut că diferenţele de sume din transferuri erau duse prin off shore-uri

Am dat dosarele la Parchet după ce am văzut că...
04.03.2014, 20:43 369

Ancheta celor opt personaje din fotbal condamnate astăzi la închisoare în “Dosarul transferurilor” a început la iniţiativa lui Sebastian Bodu, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), care a ocupat această poziţie în perioada 2005 – 2007.

“Ancheta a pornit prin 2006, cred, după o serie de informaţii apărute în presă privind diferenţa de sume înregistrate în contractele de la Ligă în România şi cele din străinătate. Am pornit cu un control la Ligă, unde iniţial nu ni s-a permis accesul, după care am reuşit să intrăm în posesia contractelor. Abia apoi a fost munca mai grea, când am început căutarea contractelor din extern”, a povestit Bodu, actualmente europarlamentar.

El a spus că, în acea perioadă, ANAF a trimis scrisori prin care solicita contractele aceloraşi transferuri de fotbalişti în state precum Germania, Spania, Italia sau Ucraina, unde iniţial răspunsurile întârziau să apară.

“Văzând că nu primim răspunsuri, am trimis eu personal scrisori omologilor mei din aceste state şi până la urmă am strâns datele. După ce le-am pus cap la cap, am observat că diferenţele de sume erau transferate prin off-shore-uri. Acela a fost momentul în care am trimis toate datele la Parchet. Am făcut tot ce ar fi trebuit să facă cineva în poziţia mea la acel moment”, a conchis Bodu.

Curtea de Apel Bucureşti a dat astăzi sentinţe definitive în “Dosarul transferurilor”, în urma cărora opt lideri din fotbal vor merge la închisoare pentru perioade cuprinse între trei şi şase ani: George Copos (fost acţionar al FC Rapid), Ioan Becali (fost impresar), Victor Becali (fost impresar), Mihai Stoica (manager la FC Steaua), Jean Pădureanu (fost preşedinte al Gloria Bistriţa), Gheorghe Popescu (fost fotbalist la FC Universitatea Craiova, Steaua, Galatasaray şi FC Barcelona), Gheorghe Neţoiu (fost acţionar al FC Dinamo şi U Craiova) şi Cristian Borcea (fost acţionar al FC Dinamo).

Cei opt inclupaţi au cauzat un prejudiciu total de 11,5 milioane de dolari.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO