Eveniment

Amânarea taxei pentru depozitarea deşeurilor la groapă, unul dintre motivele pentru care România are doar 5% reciclare

Amânarea taxei pentru depozitarea deşeurilor la...

Autor: Simona Tatu

27.10.2017, 00:06 558
Aplicarea taxei privind depozitarea la groapă a deşeurilor, introdusă la începutul acestui an, a fost suspendată până la 1 ianuarie 2019.
Taxa pentru depozitarea deşeurilor are ca principal scop implementarea principiului poluatorul plăteşte şi se pliază pe modelele altor ţări din Uniunea Europeană, care au ajuns la un nivel al colectării şi reciclării peste media UE. „Taxa la groapă a fost gândită ca o măsură de descurajare a generării de deşeuri şi de eliminare a lor prin depozitarea la groapa de gunoi, în paralel cu stimularea colectării selective şi valorificarea lor, în concordanţă cu principiul «poluatorul plăteşte», şi având drept model practica altor ţări care au atins un nivel de colec­tare/valori­ficare/reciclare a deşeurilor chiar peste ţintele stabilite la nivel de Uniune Europeană“, a spus Valentin Durigu, Associate Director, Servicii de Asistenţă Fiscală, KPMG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO