Eveniment

Amazon deschide şampania: După rezultatele dezamăgitoare de la Google şi Apple, Amazon anunţă o creştere trimestrială care bate toate aşteptările, de 9%. Retailerul american a înregistrat vânzări de 149,2 mld. dolari trimestrul trecut. În ciuda rezultatelor, compania plănuieşte să dea afară peste 18.000 de angajaţi

Amazon deschide şampania: După rezultatele...

Autor: Ştefan Stan

02.02.2023, 23:57 630

Gigantul american Amazon a raportat vânzări trimestriale mai mari decât se aştepta, deşi serviciile de comerţ electronic şi activităţile de cloud computing ale companiei şi-au temperat ritmul de creştere în faţa temerilor legate de recesiune care afectează cheltuielile consumatorilor şi ale întreprinderilor, scrie WSJ. 

Compania a afişat joi, după închiderea clopoţelului la bursă, vânzări de 149,2 miliarde de dolari, adică o creştere de 9% faţă de perioada similară a anului trecut, depăşind aşteptările Wall Street. De asemenea, a declarat că vânzările din trimestrul curent ar trebui să ajungă între 121 şi 126 de miliarde de dolari, egalând aşteptările. Analiştii intervievaţi de FactSet au prognozat vânzări de aproximativ 125,1 miliarde de dolari.

Amazon traversează una dintre cele mai dificile perioade din istoria sa, în timp ce îşi resetează afacerea după perioada de boom Covid care, potrivit directorilor, a determinat-o să se extindă agresiv. Cheltuielile de exploatare ale companiei din America de Nord au depăşit vânzările în primele trei trimestre din 2022, deşi compania a redus diferenţa în trimestrul al patrulea.  

Directorul executiv Andy Jassy a încercat să repoziţioneze compania timp de aproximativ un an. La începutul anului 2022, Amazon şi-a închis librăriile fizice şi magazinele de specialitate şi a trecut la limitarea cheltuielilor de capital prin încetinirea deschiderilor de noi depozite. Luna trecută, compania a anunţat că va concedia peste 18.000 de angajaţi. 

Acţiunile Amazon au scăzut cu aproximativ 50% anul trecut, pierzând peste 830 de miliarde de dolari din evaluarea de piaţă. Acţiunile şi-au revenit într-o oarecare măsură în acest an şi au închis joi în creştere cu 7,38%, înainte de a scădea în tranzacţiile de după piaţă, după aflarea rezultatelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO