Eveniment

Ambasada SUA ar putea reveni la Kiev până la sfârşitul lunii mai

Ambasada SUA ar putea reveni la Kiev până la...

Autor: Petru Mazilu

02.05.2022, 16:27 23

Ambasada SUA ar putea reveni la Kiev până la sfârşitul acestei luni, a declarat ambasadorul american în Ucraina. Ambasada s-a mutat în luna februarie la Liov, un oraş din vestul Ucrainei ferit de atacurile directe ale armatei ruseşti.

Reprezentantul SUA în Ucraina, Kristina Kvien, a spus că diplomaţii aşteaptă aprobarea experţilor în securitate pentru a reveni la sediul din Kiev.

„Îi ascultăm pe profesioniştii din domeniul securităţii, iar când ne vor spune că ne putem întoarce, ne vom întoarce", a declarat Kvien, potrivit Sky News.

În februarie, SUA a anunţat că îşi închide ambasada din capitala ucraineană şi se „mută temporar” la Liov, un oraş din vestul Ucrainei.

„Am ordonat aceste măsuri dintr-un singur motiv, siguranţa personalului nostru, şi îi îndemnăm cu tărie pe toţi cetăţenii americani rămaşi în Ucraina să părăsească imediat ţara", a explicat atunci secretarul de stat american Antony Blinken.

Numeroase alte ţări au revenit sau se pregătesc să revină la Kiev după ce asaltul ruşilor asupra capitalei ucrainene a eşuat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO