Eveniment

Ambasada SUA la Bucureşti vinde la licitaţie autoturisme, maşini de spălat şi cuptoare cu microunde

Ambasada SUA la Bucureşti vinde la licitaţie...

Autor: Petru Mazilu

22.05.2021, 15:35 250

Ambasada SUA la Bucureşti organizează o licitaţie on-line a unor bunuri aflate în proprietatea Guvernului Statelor Unite. Potrivit organizatorilor, este vorba despre autovehicule, piese de mobilier, electrocasnice, echipamente IT, kituri de bun venit şi alte consumabile.

Anunţul a fost postat pe portalul ambasadei, dar şi pe pagina de Facebook. Organizatorii anunţă procedurile şi faptul că maşinile pot fi văzute săptămâna viitoare.

„Ambasada organizează o licitaţie online a unor bunuri aflate în proprietatea Guvernului Statelor Unite (autovehicule, piese de mobilier, electrocasnice, echipamente IT, kituri de bun venit şi alte consumabile), începând de joi, 27 mai, la ora 8:30 AM, până duminică, 30 mai 2021, la ora 17. Puteţi vedea fotografiile obiectelor puse la licitaţie şi puteţi trimite oferte prin intermediul paginii de internet a Ambasadei: https://online-auction.state.gov, unde va trebui să selectaţi opţiunea „Bucharest RO”. Programul în care puteţi inspecta personal autovehiculele este între orele 9:00 – 16:00, joi, 27 mai şi vineri, 28 mai. Vizionările vor avea loc la poarta de serviciu a Ambasadei”, anunţă reprezentanţii Ambasadei SUA.

Americanii mai anunţă că acceptă doar plăţi în RON, iar obiectele cîştigate la licitaţie vor fi ridicate de la poarta ambasadei.

„Ofertele se pot face numai în RON, iar plăţile vor fi acceptate DOAR prin depunerea sumei datorate pentru articolele câştigate în contul bancar. Câştigătorii vor fi anunţaţi online pe site-ul licitaţiei şi vor avea la dispoziţie trei zile, 31 mai, 1 şi 2 iunie 2021, pentru a depune suma datorată. Câştigătorul trebuie să îşi ridice obiectul câştigat luni, 7 iunie sau marţi, 8 iunie 2021, în intervalul orar 8:30 – 16:00, la poarta de serviciu a Ambasadei, de pe bulevardul Dr. Liviu Librescu nr. 4-6, sector 1, Bucureşti”, precizează organizatorii licitaţiei.

Postarea a stârnit numeroase comentarii pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA. Unii români se întreabă dacă este vorba despre un fake-news sau dacă produsele sunt „made in China”. Sunt şi persoane care cred că americanii se fac de râs şi îi sfătuiesc să doneze obiectele, în timp ce alţii se întreabă dacă electrocasnicele au microfoane incluse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO