Eveniment

Ambasadorul rus în Marea Britanie spune că acuzaţiile de crime de război sunt "invenţii"

Ambasadorul rus în Marea Britanie spune că acuzaţiile...

Autor: Dorin Oancea

29.05.2022, 13:02 50

Acuzaţiile de crime de război din oraşul ucrainean Bucea sunt o "invenţie", a susţinut duminică ambasadorul Rusiei în Marea Britanie, citat de CNN.

Andrei Kelin a făcut aceste comentarii în timpul unui interviu în cadrul emisiunii "Sunday Morning" de la BBC şi a negat că forţele ruse ar fi bombardat civili.

"Primarul din Bucea, în declaraţia sa iniţială, a confirmat că trupele ruseşti au plecat, totul este curat şi calm, oraşul este într-o stare normală. Nu se întâmplă nimic, nu sunt cadavre pe stradă", a declarat Kelin.

Ocuparea de către Rusia, timp de o lună, a oraşului Bucea şi a altor districte din jurul Kievului s-a soldat cu sute de morţi, trupele retrăgându-se la sfârşitul lunii martie, după ce nu au reuşit să încercuiască capitala.

Moscova a refuzat să îşi asume responsabilitatea pentru atrocităţi, susţinând în mod repetat că rapoartele privind omorurile fără discriminare, gropile comune, dispariţii şi jafuri sunt false.

Când a fost presat dacă dovezile au fost inventate, Kelin a răspuns: "Din punctul nostru de vedere, este o invenţie. Este folosită doar pentru a întrerupe negocierile".

Susţinând că invazia Rusiei a fost o "operaţiune limitată" şi nu un război, Kelin a declarat: "Pot să vă asigur că nu este ideea noastră să ucidem civili".

El a adăugat că armata rusă viza doar infrastructura militară pentru a "diminua capacităţile ucrainene".

Kelin a continuat spunând că nu crede că Rusia va folosi arme nucleare tactice în războiul împotriva Ucrainei.

Potrivit lui Kelin, Rusia are prevederi foarte stricte pentru utilizarea acestora, adăugând că acestea sunt folosite "în principal atunci când existenţa statului este în pericol".

"Nu are nimic de-a face cu operaţiunea actuală", a spus el.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO