Eveniment

AmCham România critică practica oficialilor din funcţii publice de a discrimina românii în funcţie de angajator

AmCham România critică practica oficialilor din...

Autor: Alex Ciutacu

24.08.2018, 00:00 205

Camera de Comerţ Americană în România – AmCham România – critică speculaţiile făcute de oficialii din funcţii publice la adresa angajatorilor privaţi şi a angajaţilor acestora şi atrage atenţa că sunt „nefondate şi creează un precedent periculos”. 

„Facem apel la responsabilitate deopotrivă din declaraţii şi acţiuni, din partea decidenţilor şi a celor aflaţi în funcţii publice, şi la încetarea discriminării românilor în funcţie de angajator. Considerăm că astfel de speculaţii creează un precedent periculos pentru democraţia românească, cu accente pe intimidarea mişcării civice şi a sectorului privat, cu implicaţii negative la nivelul mediului de afaceri şi al imaginii României în plan extern, afectând încrederea partenerilor externi în capacitatea României de a exercita roluri regionale, precum preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene de anul viitor”, se arată în declaraţiile AmCham, asociaţie ce reprezintă peste 430 de companii mari şi companii mici, antreprenoriale care au contribuit în economie cu peste 20 de mld. dolari şi peste 250.000 de locuri de muncă.

AmCham România atrage atenţia că aceste practici ar putea dăuna climatului investiţional, dependent de stabilitate şi predictibilitate, şi ar putea alimenta fenomenul de emigrare care deteriorează piaţa muncii. În plus, asociaţia semnalează „pericolul unor potenţiale abuzuri de putere în relaţia stat-contribuabili, care pot rezulta dintr-o astfel de poziţionare a decidenţilor”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO