Eveniment

Amendă colosală pentru André Rieu pentru că a lăsat să cânte un grup de copii români după ora 23.00

Amendă colosală pentru André Rieu pentru că a lăsat...

Autor: Departamentul Cultură Life

27.10.2017, 00:00 767

Este incriminată o serie de şapte concerte considerate "ilegale" susţinute de André Rieu şi de orchestra sa în 2015.

"La ora cu pricina, copiii români s-au aflat pe scenă doar pentru a saluta publicul, la finalul concertului." – a explicat avocatul celebrului violinist Agenţiei France Presse. "De cântat, copiii cântaseră mult mai devreme. Se ştie că aşa procedează André Rieu: la sfârşitul concertului invită pe scenă pe toţi cei care au contribuit la succesul spectacolului."

La rândul său, muzicianul a declarat că amenda i se pare "absurdă". Micii interpreţi la nai români au fost invitaţi să cânte, în anul 2015, alături de maestrul lor, Gheorghe Zamfir, în spectacolele pe care André Rieu le susţine, tradiţional, la Maastricht, oraşul său natal.

Paul van der Burg, purtătorul de cuvânt al Inspecţiei muncii din Olanda a declarat: "Din ancheta noastră a reieşit că un grup de11 copii români, interpreţi la nai, cu vârste cuprinse între 9 şi 12 ani, a efectuat o muncă neautorizată în intervalul orar 19.00- 00.00."

Contestaţia înaintată în justiţie de André Rieu va fi judecată la data de 4 decembrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO