Eveniment

Amenzi de 275.000 lei aplicate pe litoralul românesc de Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară

Amenzi de 275.000 lei aplicate pe litoralul românesc de...

Autor: Laura Albu

05.08.2019, 16:27 208

Medicii veterinari au sancţionat 33 de unităţi alimentare de pe litoral cu 275 de mii de lei. Printre abateri se numără lipsa bunelor condiţii de igienă în spaţiile de depozitare a alimentelor, ambalarea şi etichetarea nepotrivite şi folosirea ustensilelor şi ambalajelor în stare insalubră.

Reprezentanţii ANSVSA au verificat în perioada 29 iulie – 4 august, 288 de unităţi care prestează servicii alimentare din principalele zone de interes turistic de pe litoral. Aceştia au descoperit nereguli în cazul a 33 dintre acestea printre care 13 restaurante, 5 unităţi de tip fast-food şi 4 unităţi de tip bufet.

Neregulile au prevăzut manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiţiile necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; absenţa documentelor care descriu procedurile elaborate cu privire la principiile HACCP; folosirea ambalajelor, ustensilelor, recipientelor şi utilajelor în stare insalubră, potrivit unui comunicat al ANSVSA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO