Medicii veterinari au sancţionat 33 de unităţi alimentare de pe litoral cu 275 de mii de lei. Printre abateri se numără lipsa bunelor condiţii de igienă în spaţiile de depozitare a alimentelor, ambalarea şi etichetarea nepotrivite şi folosirea ustensilelor şi ambalajelor în stare insalubră.
Reprezentanţii ANSVSA au verificat în perioada 29 iulie – 4 august, 288 de unităţi care prestează servicii alimentare din principalele zone de interes turistic de pe litoral. Aceştia au descoperit nereguli în cazul a 33 dintre acestea printre care 13 restaurante, 5 unităţi de tip fast-food şi 4 unităţi de tip bufet.
Neregulile au prevăzut manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiţiile necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; absenţa documentelor care descriu procedurile elaborate cu privire la principiile HACCP; folosirea ambalajelor, ustensilelor, recipientelor şi utilajelor în stare insalubră, potrivit unui comunicat al ANSVSA.