Eveniment

Amenzi de peste 2 milioane de lei, în 2020, pentru operatorii de plajă de pe litoral

Amenzi de peste 2 milioane de lei, în 2020, pentru...

Autor: Mediafax

11.01.2021, 17:21 62

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a dat, în 2020, amenzi în valoare de peste 2,3 milioane de lei, cele mai multe dintre acestea fiind aplicate în timpul sezonului estival operatorilor de plajă.

Potrivit Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, în 2020 au fost făcute 2.639 de controale, fiind aplicate 132 de amenzi în valoare totală de 2.334.500 lei.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în timpul sezonului estival la operatorii de plajă care au contracte de închiriere cu Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral.

Printre neregulile găsite se numără amplasarea de beach-baruri neprevăzute în PUZ şi nici în contractul de închiriere, extinderi ale beach-barurilor peste suprafeţele prevazute în PUZ şi în actul adiţional la contractul de închiriere a sectorului de plajă, neasigurarea unei suprafeţe de plajă pentru turiştii cu accesorii proprii (zona de plajă destinată plajei pe nisip), nerespectarea distanţei de 5 m între linia apei şi primul rând de şezlonguri, amplasarea unor dotări de agrement neprevăzute în PUZ (saltele elastice, instalaţii corzi elastice) sau număr insuficient de recipiente pentru colectarea selectivă a deşeurilor rezultate din activitatea turistică.

De asemenea, inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral au aplicat amenzi şi în urma controalelor tematice la alimentari cu apă, staţii de epurare sau construcţii hidrotehnice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO