Eveniment

Amenzi pentru bucureştenii care nu respectă regulile când merg cu bicicleta sau trotineta electrică. Au fost aplicate 100 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 29.000 de lei

Amenzi pentru bucureştenii care nu respectă regulile...

Autor: Petru Mazilu, Mediafax

30.09.2020, 17:51 672

Zeci de bucureşteni au fost amendaţi într-o singură zi pentru că nu au respectat regulile privind circulaţia bicicletelor şi a trotinetelor electrice. Cei mai mulţi au fost sancţionaţi deoarece nu au circulat pe banda dedicată lor.

Potrivit Poliţiei, poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat miercuri în mai multe zone din Capitală. Acţiunea a vizat cu precădere prevenirea producerii accidentelor de circulaţie produse din cauza nerespectării prevederilor legale privind circulaţia bicicletelor şi a trotinetelor electrice.

În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 100 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 29.000 de lei. 89 sancţiuni au fost pentru nerespectarea regulilor privind circulaţia bicicletelor, iar 11 i-au vizat pe proprietarii de biciclete.

Printre cei amendaţi de poliţişti a fost un bărbat în vârstă de 30 de ani care a condus o trotineta electrică în Piaţa Victoriei şi nu a respectat semnalul poliţistului rutier, nu a circulat pe pista pentru biciclete special amenajată şi nu a avut asupra sa cartea de identitate. Persoana a fost amendată cu 1450 lei, în timp ce un biciclist, aflat tot în Piaţa Victoriei, a primit o amendă de 580 de lei, pentru că nu a circulat pe pista dedicată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO