Eveniment

America se izolează: Donald Trump a transmis că este foarte probabil să închidă graniţa cu Mexicul

America se izolează: Donald Trump a transmis că este...

Autor: Bianca Pavaluca, Mediafax

30.03.2019, 02:12 375

Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri că este foarte probabil să închidă săptămâna viitoare graniţa cu Mexicul, în condiţiile în care doreşte să oprească fluxul de migranţi ilegali de la frontiera de sud a Statelor Unite, relatează Reuters.

„Există o şansă foarte mare să închid graniţa săptămâna viitoare, sunt complet de acord cu acest lucru”, a declarat preşedintele american.

„O vom ţine închisă pentru o perioadă lungă. Nu mă joc. Mexicul trebuie să înceteze”, a adăugat Donald Trump.

Preşedintele a anunţat în mai multe rânduri pe durata mandatului său că doreşte să închidă frontiera cu Mexicul, dar nu a luat măsuri în acest sens. De data aceasta, Guvernul Statelor Unite se confruntă cu un influx de persoane din America Centrală care traversează Mexicul pentru a ajunge în Statele Unite.

Administraţia din Mexic a reacţionat ulterior la mesajul transmis de preşedintele american: „Mexicul nu reacţionează pe baza ameninţărilor. Suntem vecini buni”, a declarat Marcelo Ebrard, ministrul de Externe din Mexic.

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat joi că este determinat să ajute la stoparea migraţiei ilegale, dar ţara sa nu este responsabilă direct de fluxul de imigranţi care ajung în Statele Unite. Acesta a transmis că doreşte să combată imigraţia ilegală şi să menţină o relaţie cordială cu omologul său american.

„Respectăm poziţia preşedintelui Trump şi dorim să ajutăm. Problema este că această situaţie este responsabilitatea Statelor Unite şi a ţărilor din America Centrală. Nu este problema mexicanilor” a declarat preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO