Eveniment

Americanii nu agreează relaţiile la birou: Următorul director executiv al BlackRock, cel mai mare fond de investiţii din lume, a fost concediat după ce a încălcat politica de relaţii consensuale din interiorul companiei

Americanii nu agreează relaţiile la birou: Următorul...

Autor: Eduard Ivanovici

05.12.2019, 18:46 2222

Fondul american de investiţii BlackRock l-a concediat pe Mark Wiseman, potenţialul succesor al directorului executiv Larry Fink, după ce Wiseman a violat politicile legate de relaţiile consensuale din interiorul companiei, conform Bloomberg.

Wiseman, şeful global al acţiunilor companiei, făcea parte dintr-un grup de şapte concurenţi pentru postul de director executiv deţinut în prezent de Larry Fink, alăturându-se firmei în 2016, după ce a fost director executiv al Consiliului de Investiţii din cadrul Planului Canadian de Pensii. Soţia acestuia, Marcia Moffat, este şeful diviziei din Canada din cadrul BlackRock.

Este a doua concediere de acest nivel în doar câteva luni. Jeff Smith, fostul şef al departamentului de resurse umane, a părăsit compania în luna iulie după ce a încălcat politicile interne ale firmei.

Wiseman a avansat rapid în rangurile companiei în cei trei ani petrecuţi la BlackRock. A fost şeful diviziei de Investiţii Alternative şi a avut un rol important în afacerile cu active ale fondului de investiţii. Investiţiile Alternative au fost o branşă deosebit de importantă pentru BlackRock, sector ce administrează aproximativ 70 de miliarde de dolari.

„Îmi asum responsabilitatea pentru greşeala pe care am făcut-o”, a declarat Wiseman.

Speculaţiile în legătură cu succesorul lui Larry Fink au crescut constant în ultimii ani, acesta dezvoltând o strategie prin care a recrutat un grup de şapte oameni pe mâinile cărora plănuieşte să lase compania, de vreme ce doreşte să renunţe la poziţia pe care o deţine în prezent.

Concedierea lui Wiseman nu va avea niciun fel de impact asupra portofoliilor şi activităţilor clienţilor, a declarat Fink. Afacerile întreprinse de Wiseman au atins 290 de miliarde de dolari în active la sfărşitul lunii iunie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO