Eveniment

Americanilor le intră banii pe card: Congresul a adoptat pachetul de sprijin financiar al lui Biden, în care aproape fiecare cetăţean va primi 1.400 de dolari pentru a-şi plăti chiria, utilităţile şi mâncarea

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, şi Chuck Schumer, liderul grupului majoritar democrat din Senat, semnează planul de stimulare a economiei americane

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, şi Chuck Schumer, liderul grupului majoritar democrat din Senat, semnează planul de stimulare a economiei americane

Autor: Eduard Ivanovici

11.03.2021, 15:19 2230

Congresul Statelor Unite a aprobat pachetul de stimulare a economiei în valoare de 1.900 de miliarde de dolari, autorizând o serie de cheltuieli federale şi îmbunătăţiri ale programelor anti-sărăcie, mişcare lansată cu scopul de a ajuta familiile care au întâmpinat probleme financiare de-a lungul pandemiei de coronavirus, transmite Washington Post.

Astfel, noul preşedinte al Statelor Unite, Joe Biden, a obţinut prima victorie majoră de când a fost numit în funcţie în luna ianuarie.

Planul implică acordarea unei sume de 1.400 de dolari aproape fiecărui cetăţean american şi oferă o nouă rundă de ajutor celor câteva milioane de oameni care rămân în continuare fără loc de muncă.

De asemenea, proiectul de lege include o serie suplimentară de finanţări pentru şcoli şi programul naţional de vaccinare, urmând să fie susţinute familiile cu venituri mici care se chinuiau din punct de vedere financiar înainte de a lua naştere criza generată de COVID-19.

Pachetul fiscal conţine aproximativ 400 de miliarde de dolari sub formă de cecuri pentru populaţia cu venituri mici şi medii, reprezentând al treilea set de cecuri pentru persoanele cu venituri de sub 75.000 de dolari. Într-un scenariu optimist, legislaţia ar crea aproximativ 7 milioane de locuri de muncă până la finalul anului.

Statele Unite numără circa 29 de milioane de infecţii cu coronavirus, peste 527.000 de decese provocate de SARS-CoV-2 şi înregistrează 10 milioane de joburi mai puţin faţă de perioada de la începutul crizei.

Liderul de la Casa Albă a anunţat recent să intenţionează ca Statele Unite să aibă suficiente vaccinuri pentru fiecare cetăţean american adult până la sfârşitul lunii mai. Până acum, autorităţile au administrat aproape 96 de milioane de doze ale vaccinurilor anti-coronavirus, acoperind 28,8% din populaţia ţării.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO