Eveniment

Amnistie fiscală? Ministerul Finanţelor discută cu partenerii sociali ordonanţa de restructurare a datoriilor companiilor

Amnistie fiscală? Ministerul Finanţelor discută cu...

Autor: Iulian Anghel

25.07.2019, 00:00 119

Reprezentanţii Ministerului Finanţelor şi “partenerii sociali” analizează astăzi în cadrul unei şedinţe a Comisiei de dialog social ordonanţa privind instituirea unor facilităţi fiscale prin care statul va reeaşalona datoriile către buget ale unor companii, datorii înregistrate la finalul lui 2018.

Potrivit textului actului normativ, restructurarea avută în vedere de Finanţe cuprinde două paliere. Primul priveşte companiile cu datorii de peste 1 mil. lei pentru reeşalonarea cărora trebuie alcătuit un plan de restructurare acceptat de ANAF.

Cel de-al doilea se referă la persoanele fizice sau companiile cu datorii de sub un milion de lei, cărora li se şterg penalităţile dacă îşi plătesc datoriile restante până în noiembrie 2019. În primul caz, dacă restructurarea datoriei reuşeşte, compania beneficiază la final de o ştergere a datoriei de 30%, 40% şi 50%, în funcţie de cum a optat. Totalul datoriilor către buget, ale companiilor (private şi de stat) şi ale persoanelor fizice se ridică la 98,6 mld. lei, potrivit Finanţelor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO